НОВИНИ

Прокуратурата работи по три основни версии след тежката катастрофа с мигранти

bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 06.04.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Военната прокуратура в Сливен разследва тежката катастрофа край границата ни и работи по три версии. Продължава повторният оглед на мястото на катастрофата. Провеждат се разпити на свидетели, а бежанците, които нямат наранявания, са в Гранична полиция-Малко Търново.

Започнали са разпити с преводач, за да се установи има ли родствена връзка между бежанците, тъй като нито един от тях не е представил лични документи.

Днес се извършва аутопсия на двамата загинали бежанци след катастрофата. Предстои да бъдат назначени и необходимите експертизи.

"Делото представлява фактическа и правна сложност и предстои извършването на множество следствени действия. Разпити на свидетели, назначаване на съдебно-медицинска, назначаване на друга експертиза. Днес се прави организация за извеждане на автомобила. Местността е много тежка, пресечена. Ще бъде направен оглед на автомобила. Версиите, по които работим, са стандартните версии. На първо място виновно поведение на водача. На второ място евентуална техническа неизправност на автомобила. И една хипотетична версия - дали поведението на мигрантите е било агресивно, неправомерно, което е в причинна връзка с инцидента. Засега няма такива данни", заяви полк. Христо Тинев, военно-окръжен прокурор.

От Военно-окръжната прокуратура в Сливен не дават краен срок за информация какво точно се е случило при инцидента. Срокът е 2 месеца, с възможност за удължаване с още два.

Вижте още в прякото включване на Румяна Стефанова.

Военен камион, превозващ 35 мигранти, катастрофира край Резово. Двама от тях загинаха. Пътят е блокиран от жандармерия и Гранична полиция, тъй като все още на мястото се извършват следствени действия. Военният камион се е движил близо до река Велека, в труднопроходим участък. Общо 8 от афганистанците остават в болница. Един е в лечебното заведение в квартал "Ветрен", трима са настанени в болницата в "Меден рудник", един от тях в реанимация, останалите са в държавната болница в Бургас, където са настанени и пострадалите двама български военни.

Още в прякото включване на Давид Сукнаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предоставяме 2000 каски и 2000 бронежилетки на украинските граждани
Предоставяме 2000 каски и 2000 бронежилетки на украинските граждани
Подобрява се състоянието на намушканото 14-годишно момче в Благоевград
Подобрява се състоянието на намушканото 14-годишно момче в Благоевград