НОВИНИ

Стабилно е състоянието на пострадалите след катастрофата с военен камион край Резово

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 06.04.2022 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Четирима афганистанци и двама българи остават на лечение в бургаската държавна болница след тежката катастрофа с военен камион край Резово. Състоянието на пострадалите е стабилно.

"Един афганистански гражданин е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима са хоспитализирани в неврохирургията с травми на гръбначния стълб. И двамата български граждани, които са военни, са хоспитализирани в неврохирургията с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош, те са на 42- и 23-годишна възраст. Няма опасност за живота им, контактни са", заяви в "Денят започва" д-р Светослав Тодоров, заместник-директор на държавната болница в Бургас.

Двама загинали и 21 ранени след като военен камион се обърна край Резово

Предстои да бъдат изписани в близките дни след допълнителни изследвания. Очакват се резултатите от тестовете за алкохол и наркотици.

След инцидента в болницата са докарани двама български и 15 афганистански граждани. Подробности около катастрофата все още не са ясни.

По информация на военните не става въпрос за техническа повреда.

35 чужденци бяха заловени близо до турската граница от съвместен патрул на "Гранична полиция" и военните. Те е трябвало да бъдат транспортирани до Малко Търново, но катастрофират. Освен 17-те пострадали, настанени в държавната болница в Бургас, останалите са хоспитализирани в няколко частни болници в града.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Любомир Киров: Реформата не се прави на парче
Д-р Любомир Киров: Реформата не се прави на парче
Сблъсък в ООН: Зеленски призова Русия са бъде извадена от Съвета за сигурност
Сблъсък в ООН: Зеленски призова Русия са бъде извадена от Съвета за сигурност