НОВИНИ

Още по-топло утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 05.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са максималните температури днес, в по-голямата част от страната от 16° до 21°, съществено по-ниски по Черноморието – Варна и Бургас – 13°, а на Шабла и Калиакра – едва 11°.

Слънчево ще се задържи и утре, а температурите ще се повишат с още няколко градуса и максималните ще са между 18° и 23°, в София – 19°. След обяд в източните и южните райони от страната ще духа слаб югоизточен вятър.

На места в равнинната част от страната в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена, а в повечето райони минималните температури ще са над нулата.

Слънчево ще остане утре и по Черноморието, със слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 15° до 18°, съществено по-ниски отново по носовете, на Калиакра не повече от 11°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

По-често слънчево ще се задържи и в планините, след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде слаб до умерен.

Чувствително по-топло ще бъде в планинските курорти с максимални температури от 7° на Алеко до 12° в Боровец. Остава висока опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

И към времето в Европа. С валежи ще бъде на много места в северните и западните райони от континента. Застудяване се очаква на Британските острови, а повишение на температурите на Пиринеите, както и в Централна Европа.

Затопляне се очаква утре и навсякъде на Балканите. Ще бъде и слънчево, но в следобедните часове облачността в северозападните райони от полуострова ще се увеличи и до вечерта ще завали.

Почти повсеместни валежи и временно захлаждане предстоят и у нас в четвъртък. През следващите два дни отново ще бъде слънчево, а температурите съществено ще се повишат, както и концентрацията на сахарски прах. В неделя се очаква рязко застудяване и валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Кръстев иска да остане в Левски за още една година
Филип Кръстев иска да остане в Левски за още една година
Нови санкции срещу Русия: ЕК предлага забрана за внос на въглища
Нови санкции срещу Русия: ЕК предлага забрана за внос на въглища