НОВИНИ

Прокуратурата възрази срещу обвързването на Плана за възстановяване с фигурата на главния прокурор

bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 20.12.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Ръководството на Прокуратурата на Република България категорично се противопоставя на опитите за обвързване на неуспехите на законодателната и изпълнителната власт с функциите на прокуратурата и фигурата на главния прокурор. Това съобщиха от Главната прокуратура на брифинг пред медиите.

Прокурорите възразиха срещу обвързването на парите от Плана за възстановяване и устойчивост с отстраняване от поста на главния прокурор Иван Гешев. Позицията на държавното обвинение беше огласена от заместник-главния прокурор Красимира Филипова.

Ежедневно сме свидетели на изказвания на политици, които освен, че не отговарят на обективната действителност, имат за цел да внушат, че развитието и просперитетът на българската държава е в пряка зависимост от личността на главния прокурор. В резултат на този подход, вместо да се търсят, обсъждат и намират решения на реалните проблеми, фокусът на обществото се измества и концентрира върху главния прокурор, казва зам.-главният прокурор Красимира Филипова.

Истината е, че Планът за възстановяване и устойчивост по никакъв начин не е обвързан с горното и целта на тези изказвания е манипулиране на общественото мнение с цел отстраняване на настоящия главен прокурор и овладяване на прокуратурата, категорични са магистратите.

Цялата позиция вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново правило за ATP Cup не позволява на България да участва
Ново правило за ATP Cup не позволява на България да участва
Ирина Винер: Правилникът изисква изпълнението на стандартни елементи
Ирина Винер: Правилникът изисква изпълнението на стандартни елементи