НОВИНИ

Проливни валежи от дъжд и много силен вятър днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 01.02.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще духа умерен, в източните и планинските райони – силен и бурен вятър от юг-югозапад. Предупреждение за пориви със скорост около 100 км/ч е в сила почти навсякъде в източната половина от страната.

Сутринта в Западна България валежите ще спират и облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява, но в Източна България ще остане предимно облачно, с валежи от дъжд.

В областите Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян е в сила код жълто и код оранжево за значителни количества, на места до 30-40 литра на квадратен метър. Има опасност от възникване на поройни наводнения. До вечерта валежите навсякъде ще спрат.

Максималните температури днес ще са между 10° и 15°, в София – около 12°, в западната и централна част от Дунавската равнина, където ще има сутрешни мъгли, ще останат по-ниски.

В планините ще е много ветровито. В Източна Стара планина, Странджа-Сакар и Източните Родопи – силен до бурен югозападен вятър. В масивите на Западна България сутринта валежите, предимно от сняг, ще спират, облачността ще намалее, но ще се задържи значителна. В планините на изток ще е облачно с валежи от дъжд. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Във вторник вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, но на отделни места, с по-голяма вероятност в Южна България, ще има слаби превалявания от дъжд. През следващите дни ще бъде слънчево, а температурите ще се повишават, по-съществено в планините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влиза в сила удължената епидемична обстановка у нас до 30 април
Влиза в сила удължената епидемична обстановка у нас до 30 април
1449 са излекуваните от коронавирус у нас за денонощие
1449 са излекуваните от коронавирус у нас за денонощие