НОВИНИ

Протест срещу изпращането на оръжие в Украйна се проведе в няколко града в страната

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 26.11.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Общобългарски поход за мир и неутралитет се проведе в няколко български града. Недоволството е срещу решението за изпращане на военна помощ за Украйна.

Във Варна в протестното шествие се включиха близо 200 души, които за около час затвориха централните улици на града. Хората изразиха мнение, че България трябва първо да се погрижи за собствената си армия, а не да въоръжава чужда и по този начин да се въвлича във военен конфликт. По време на протестите започна и събирането на подписка за мир и неутралитет на България.

И Бургас се включи в общобългарския поход с призив за мир и неутралитет. Предимно родители се събраха на площада пред общината и се обявиха против решението за изпращане на оръжия в Украйна. Според тях това е въвличане на България във войната.

Социалисти от цялата страна - членове, активисти, както и парламентарната група на "БСП за България" се включиха в Общобългарския поход за мир и неутралитет. Инициативата се провежда в над 20 града в страната и има за цел да покаже отношението на българския народ към решението за изпращане на оръжие в Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златомир Загорчич: Опитахме да сме по-хитри от Лудогорец и да ги излъжем
Златомир Загорчич: Опитахме да сме по-хитри от Лудогорец и да ги излъжем
Анте Шимунджа: Проявихме характер на добро ниво
Анте Шимунджа: Проявихме характер на добро ниво