НОВИНИ

Провежда ли се незаконна ваксинация в Сандански?

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 09.01.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Провежда ли се незаконно ваксиниране в община Сандански? За това сигнализираха от партия "Републиканци за България".

Сред ваксинираните били както общински съветници, така и председателят на общинския съвет Николай Шаламандов от ВМРО, а по непотвърдена информация към този момент, кметът на Сандански Атанас Стоянов е сред ваксинираните, твърдят от партията на Цветан Цветанов.

БНТ потърси посочените в сигнала за коментар, но не получи отговор.

В социалните мрежи се появи клип, показващ ваксиниране в град Сандански. В него се вижда как имунизират общински съветници и председателя на общинския съвет в града. Обяснението било, че останали неизползвани ваксини от медиците на първа линия.

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов написа в профила си във Фейсбук, че е разпоредил незабавна проверка, която ще приключи до 24 часа.

"Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на здравното министерство, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции", пише Костадин Ангелов.

И продължава "Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани".

"В този смисъл, всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел, са не само неморални, а в определени случаи и незаконни", завършва здравният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затруднено преминаване през прохода Петрохан заради снеговалеж
Затруднено преминаване през прохода Петрохан заради снеговалеж
Папата нарече "самоубийствен отказ" противопоставянето на ваксината срещу COVID
Папата нарече "самоубийствен отказ" противопоставянето на ваксината срещу COVID