НОВИНИ

Емил Димитров - син: Не смятам, че баща ми е забравен, неговите послания и творчество също

bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 09.01.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Още
Слушай новината

Забравата е присъща на обществото. Тези, които правят нещо за обществото, биват или забравяни, или низвергнати, или осъдени, или убити, но не смятам, че Емил е забравен - неговите послания и творчество също.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" синът на естрадната ни легенда Емил Димитров.

Според него, в днешно време има голямо наличие на бездуховност и липса на някакви ценности, в които едно време сме вярвали.

"Тази пандемия може би накара част от хората да се върнат към семейството, към корените си и да започнат да се подкрепят един друг, което в забързаното ежедневие на живота, който водехме, беше загубено", каза още Емил Димитров - син.

В момента той работи по книга за живота на фамилията, като използва дневника на дядо си, който е записвал всичко - дати, имена, събития. Книгата е започната преди 2 години и работата по нея продължава.

"Това не е книга за Емил, а това е книга за възхода на един род и за развитието на една държава - имам предвид България. Книгата започва от 1923 година, с падането от власт на кабинета на Александър Стамболийски от фашисткия режим на Цанков, и стига до 1986 година", разказа Димитров.

Според него, липсата на духовност е убила баща му, защото той е бил много чувствителен артист и не е могъл да живее в този свят.

"След 1989 година край, него го уби времето, чалгализацията и простащината. Всички казват, че алкохолът го е убил, това не е вярно изобщо. Той се отказа да живее", допълни той.

Какво още разказа синът на Емил Димитров за книгата и изминалото време - вижте във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднала скална маса затвори пътя към Рилския манастир
Паднала скална маса затвори пътя към Рилския манастир
Мачът между Атлетико (Мадрид) и Атлетик (Билбао) бе отложен заради сняг
Мачът между Атлетико (Мадрид) и Атлетик (Билбао) бе отложен заради сняг