НОВИНИ

ПСЖ отново се справи с Реал Сосиедад след шоу на Мбапе и продължава напред в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:15, 06.03.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
псж отново справи реал сосиедад шоу мбапе продължава напред шампионската лига
Слушай новината

Отборът на ПСЖ се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като записа още един успех срещу Реал Сосиедад, побеждавайки този път като гост на "Естадио де Аноета" с 2:1.

Парижани продължават напред с общ резултат 4:1, а тази вечер и двете попадения за състава реализира голямата звезда Килиан Мбапе, с което той помогна на шампиона на Франция да прекъсне негативната си серия от три поредни отпадания в осминафиналите на най-престижния европейски клубен турнир.

Шоуто на Мбапе стартира в 15-ата минута, когато той получи топката отляво и след като на два пъти залъга бранител на противника отправи силен диагонален удар, който матира вратаря Алекс Ремиро.

До почивката капитанът на гостите можеше и да удвои и преднината на своя тим, но малко да изтече първият половин час игра видя как стражът на "бяло-сините" избива с крак негов изстрел.

Французинът поправи грешката си в 56-ата минута след отлично извеждащо подаване на Кангин Лий, което остави Килиан Мбапе очи в очи с Алекс Ремиро и този път седмицата на парижани не сбърка, реализирайки за 2:0.

Скоро след това домакините съумяха да върнат едно попадение чрез Андер Баренечеа, който засече с глава центриране на Мартин Субименди. След преглед на ситуацията със системата ВАР обаче бе маркирана засада и така авансът на момчетата на Луис Енрике от два гола се запази.

Почетният гол за състава от Сан Себастиан все пак стана факт в последните минути на редовното време, когато Микел Мерино се възползва от избита топка от страна на Джанлуиджи Донарума и от около 8-9 метра беше точен за крайното 1:2.

По този начин ПСЖ продължава към четвъртфиналите в Шампионската лига за пръв път от сезон 2019/20 насам, когато клубът достигна до единствения си досега финал в надпреварата, докато Реал Сосиедад се провали и при втория си опит да намери място сред най-добрите осем отбора на Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно и дъждовно време днес
Облачно и дъждовно време днес
Преобразен Байерн не даде шансове на Лацио и се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига
Преобразен Байерн не даде шансове на Лацио и се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига