НОВИНИ

ПСЖ пречупи Реал Сосиедад с две попадения след почивката и взе добър аванс преди реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:11, 15.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
псж пречупи реал сосиедад два гола почивката взе добър аванс реванша
Снимка: БТА
Слушай новината

Пари Сен Жермен победи като домакин коравия състав на Реал Сосиедад с 2:0 в първата среща между двата тима от осминафиналите в Шампионската лига и направи важна крачка към продължаване напред в следващата фаза на надпреварата.

На стадион "Парк де Пренс" в Париж двата отбора изиграха едно равностойно първо полувреме, в което атаки не липсваха и към двете врати, но те така и не доведоха до попадения, за да дойде почивката при 0:0.

Равенството в резултата най-после бе развалено в 58-ата минута, когато домакините изпълниха ъглов удар отдясно, при който Маркиньос отклони с глава топката, а в борбата за нея Килиан Мбапе изпревари стража на "бяло-сините" Алекс Ремиро, отбелязвайки отблизо за 1:0.

Скоро след това вратарят на гостите трябваше да се намесва след мощно изпълнение на Мбапе, избивайки кълбото в напречната греда.

Двайсетина минути преди края на редовното време Брадли Баркола проби отляво и с удар под плонжа на Ремиро удвои аванса на парижани, вкарвайки своя дебютен гол в Шампионската лига.

В оставащото време момчетата на Луис Енрике можеха да стигнат и до по-убедителен успех, но техни пропуски оставиха резултата 2:0 в полза на ПСЖ.

По този начин шампионът на Франция ще пътува с комфортен аванс от две попадения за Сан Себастиан, където Килиан Мбапе и компания ще се опитат да се класират за четвъртфиналите в Шампионската лига за пръв път след тригодишна пауза. Реваншът на "Естадио де Аноета" трябва да се проведе на 5 март (вторник).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево на запад, с превалявания на югоизток днес
Слънчево на запад, с превалявания на югоизток днес
Гол от дузпа на Имобиле донесе минимален успех на Лацио в първия дуел с Байерн Мюнхен
Гол от дузпа на Имобиле донесе минимален успех на Лацио в първия дуел с Байерн Мюнхен