Публикуваха списък на физическите лица в обхвата на санкциите на САЩ

от БНТ
09:58, 15.06.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на Съединените американски щати.

В разширения списък, който Министерството на финансите публикува днес, са включени физическите лица (ФЛ), които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC, асоциирани лица по смисъла на т. 1, буква "б“ от РМС № 441, а именно: "всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а“, включени към момента и за последните 5 години“. Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441, и обхваща периода от 2016г. до 2021г.

Вижте разширения списък на лицата, които попадат в обхвата на санкциите

Лицата, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а“ от РМС № 441, а именно: "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“. Лицата са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 "а“.

Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти по т. 1, буква "а“ и "б“ от РМС №441, както и съгласно буква "в“ от решението - всички физически лица и юридически лица, допълнени по реда на т. 4, а именно: Държавната агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП) предприемат постоянни мерки за установяване на степента на свързаност на лица с лица от списъка по т. 1 и предлагат на постоянната работна група допълване на списъка, в случай че се установи свързаност или изключване от списъка на лица, в случай че свързаността е прекратена.

Разширеният списък е публикуван в рубрика "Открито управление“, раздел "Прозрачност“.

Финансовото министерство публикува разширен списък на лицата, които попадат в обхвата на санкциите

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Красимир Балъков официално се раздели с ЦСКА 1948
Красимир Балъков официално се раздели с ЦСКА 1948
Васил Върбанов прогнозира равенство на Франция - Германия
Васил Върбанов прогнозира равенство на Франция - Германия