НОВИНИ

Разбиха нарколаборатория в Пазарджик

bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 19.02.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Криминално
Слушай новината

Високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана е разкрита при полицейска акция в Пазарджик.

На първия етаж на сградата е била открита "ферма" за добив на криптовалута и таен вход, който водел към таванското помещение. Там е била намерена изключително добре оборудвана в технологично отношение наркооранжерия.

Според разследващите изградената „ферма" за добив на криптовалута е служила като параван за истинската дейност. На този етап е задържан собственикът на дружеството. Това е мъж на 24 години от Свищов, който не е криминално проявен.

"Намира се скрита врата, като портманто, което прикрива входа за по-горния етаж, където се установяват и самите оранжерии и складировката на сухата трева", каза директорът на ОДМВР - Пазарджик ст. комисар Ивайло Тишев.

"Отделно от това, в което се отглежда марихуана има друго за съхранение на готова в кавички продукция се съхраняват 32 кг. суха маса, броя на растенията е 110. Приблизителната оценка като парична стойност на това количество наркотици е от порядъка на от 400 до 500 хил. лв. Отделно от това , пак по приблизителни данни", каза апелативен прокурор на Пловдив Тодор Деянов.

"Пореден успех в противодействието на производството и разпространението на наркотици. Разкрита е лаборатория за марихуана в пазарджишкото село Калугерово. Поздравления за колегите от МВР и прокуратурата. Повече заловени наркотици, по-голяма сигурност за нашите деца! Продължаваме", написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова отпадна в Германия
Виктория Томова отпадна в Германия
Боряна Калейн се класира на финалите на обръч и топка в Москва
Боряна Калейн се класира на финалите на обръч и топка в Москва