НОВИНИ

Дъжд и сняг през уикенда, повече слънце ни очаква през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 19.02.2021
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове, в по-голямата част от страната, ще бъде по-често облачно, а на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина през целия ден ще остане мъгливо. Със слаб до умерен вятър от изток-североизток ще продължи да прониква по-студен въздух и максималните температури ще бъдат от 1° до 6°, в крайните югозападни райони, където ще има най-много слънчеви часове - от 8° до 11°.

През нощта ще е почти без валежи, в отделни райони, главно в Горнотракийската низина, отново видимостта ще е намалена. Сутрешните температури ще са предимно от минус 3° до 2°, в София - около минус 1.

Утре ще преобладава облачно време, като на места от северозапад на югоизток ще превали предимно слаб дъжд. В сутрешните и вечерните часове в Северна България дъждът ще се примесва и със сняг. Ще духа слаб източен вятър. Очакват ни максимални температури между 5° и 10°, в крайните северни райони и малко по-ниски.

Предимно облачно ще е и в планините. На отделни места ще има слаби валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1200 метра надморска височина.

Максималните температури в курортите ще бъдат от минус 3 градуса на Алеко, около и малко над нулата в Боровец и Пампорово и до 6 градуса в Банско. Ще духа умерен северозападен вятър, който вечерта в източните райони за кратко ще се ориентира от юг.

Не само у нас, на целия Балкански полуостров ще е предимно облачно, на места в централните и източните райони с превалявания от дъжд и от сняг. С повече слънчеви часове ще е само над западните и южни райони.

По-топло от средното за месеца ще се задържи времето в Западна и Централна Европа. Облачно и дъждовно ще е над Британските острови, в Португалия и в Северозападна Испания.

Сняг ще вали на Скандинавския полуостров, на места в Източна Европа и Европейска Русия, където остава много студено. Над останалата част от континента ще преобладава слънчево време.

В неделя сутринта времето ще е предимно облачно, но вероятността за валежи е малка. Следобед облачността ще се разкъсва и намалява.

Новата седмица ще започне със слънчево и сравнително топло време. Малко по-студено ще е в понеделник сутринта, а на места в низините и котловините ще се образуват и мъгли. Във вторник и сряда се очаква съществено затопляне, като на места температурите ще достигнат до 16 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медведев е втория финалист на Australian Open след 20-та си поредна победа
Медведев е втория финалист на Australian Open след 20-та си поредна победа
Две стотни разделиха Алберт Попов от влизане в топ 30 в първия манш в гигантския слалом
Две стотни разделиха Алберт Попов от влизане в топ 30 в първия манш в гигантския слалом