НОВИНИ

Реакции в НС след изказването на Иван Гешев

Николай Минков
от Николай Минков
20:27, 09.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Изказването на главния прокурор предизвика остра реакция сред част от политическите сили в парламента. От БСП и "Демократична България" го призоваха да подаде оставка, а от "Възраждане" поискаха неговото уволнение.

По-рано днес на международна конференция за съдебната реформа и специализираното правосъдие, главният прокурор обяви, че има политическа атака срещу правото и законността у нас. Иван Гешев защити специализираното правосъдие срещу предложението за неговото закриване.

Спор между главния прокурор и служебния правосъден министър (ОБЗОР)

"Аз бих призовал г-н Гешев днес така и така е събрал хора да си подаде оставката и да позволи най-накрая обществото да започне наистина да реформира прокуратурата в интерес на закона и също така в интерес на колегите си и да не ги държи заложници", каза Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".

"Сега се оказа, че и прокурорите са репресирани от служебното правителство. Смятам, че такива обвинения нямат абсолютно никакво основание. Нямат съдържание и честно казано, ако Иван Гешев толкова иска да се занимава с политика, да си подаде оставката, да влезе в политическия процес, да заповяда тук, да го изберат хората и да дава каквито иска изявления", коментира Александър Симов от "БСП за България".

"Оставка? Кой говори за оставка?! Говорим за уволнение, а след това говорим за обвинение, а след това говорим за затвор", посочи Костадин Костадинов, "Възраждане".

Дисциплинарно производство срещу главния прокурор предлага правосъдният министър

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев на Срещата за върха за демокрация: Б-9 и Байдън обсъждат и Украйна
Радев на Срещата за върха за демокрация: Б-9 и Байдън обсъждат и Украйна
Остър сблъсък между Бойко Рашков и ДПС в Народното събрание
Остър сблъсък между Бойко Рашков и ДПС в Народното събрание