НОВИНИ

Реал Мадрид и Манчестър Сити оставиха всичко за реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:56, 09.05.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
реал мадрид манчестър сити оставиха всичко реванша
Слушай новината

Отборите на Реал Мадрид и Манчестър Сити не се победиха и завършиха наравно 1:1 в първата среща помежду им от полуфиналите на Шампионската лига, която се изигра на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Равенството означава, че всичко най-интересно предстои да се случи в реванша на "Етихад" следващата сряда (17 май), а вратата към финала в Истанбул остава широко отворена и за двата тима.

Двубоят в Мадрид определено стартира по-добре за гостите, които в първия в рамките на първите 15 минути създадоха няколко опасности пред вратата на Реал, но стражът на испанския тим Тибо Куртоа се отчете с две важни намеси след удари на Бернардо Силва и Кевин Де Бройне.

Постепенно обаче "лос бланкос" започнаха да намират своя ритъм и така се стигна до 36-ата минута, когато топката стигна до Винисиус Жуниор и бразилецът с хубав удар от дистанция матира своя съотборник в националния отбор Едерсон за 1:0.

Втората част започна с интересни ситуации и пред двете врати, но минималната преднина на Реал Мадрид все така се запазваше до средата на полувремето.

В 67-ата минута обаче Едуардо Камавинга допусна грешка при изнасянето на топката, а секунди по-късно кълбото се озова в Кевин Де Бройне, който с перфектен изстрел ниско по тревата отдалеч възстанови паритета.

До края на срещата домакините бяха отборът, който изглеждаше по-близо до втория гол, а в последната минута на редовното време дори се наложи на Едерсон да прави спасяване след опасен удар на Орелиен Чуамени.

По този начин срещата на "Бернабеу" завърши без победител, а за следващия епизод сблъсък между Реал и Сити, както и треньорският дуел Карло Анчелоти - Хосеп Гуардиола се пренася в Англия.

Любопитно е да се отбележи, че в рамките на всичките 90 минути тази вечер Гуардиола нито веднъж не посегна към смените и същите 11, които започнаха двубоя го и завършиха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко валежи, но ветровито и хладно за сезона и днес
По-малко валежи, но ветровито и хладно за сезона и днес
Олимпиакос и Везенков пречупиха Фенербахче в решителния мач и отново са на полуфиналите в Евролигата
Олимпиакос и Везенков пречупиха Фенербахче в решителния мач и отново са на полуфиналите в Евролигата