НОВИНИ

Реал Мадрид отново не даде шансове на Баскония и Милър-Макинтайър и е много близо до място във Финалната четворка

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:21, 26.04.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Американецът с български паспорт Коди Милър-Макинтайър и неговият Баскония допуснаха ново поражение като гост на Реал Мадрид и вече изостават с 0-2 успеха в серията между двата тима от четвъртфиналите в баскетболната Евролига.

В "Уизик Център" в испанската столица "лос бланкос" изиграха едно много силно второ полувреме, което им позволи да стигнат до победата със 101:90 и така да направят огромна крачка към трето поредно участие във Финалната четворка и защитата на трофея от последния сезон.

Двубоят тази вечер стартира равностойно, като първата част предложи няколко смени на водачеството, но след нейния край предимството бе на страната на домакините при 23:21. До почивката те продължиха бъдат напред в резултата, като за кратко дори поведоха с двуцифрена разлика при 37:27, но цели десет точни стрелби от тройката помогнаха на Баскония да се задържи в борбата и на почивката да изостава само с 6 пункта при 40:46.

След подновяването на играта обаче Реал пое изцяло контрола върху случващото се на паркета, а най-силните минути за състава на Чус Матео дойдоха в началото на решителната четвърт, когато серия от 15:2 им позволи да изградят най-солидния си аванс в мача от 23 точки - 89:66. До края гостите съкратиха част от своя пасив, но силите им стигнаха единствено да направят загубата си малко по-почетна.

Факундо Кампацо бе над всички за победителите със своите 24 точки, Гершон Ябуселе добави 16, а Серхио Юл наниза 13. Силно включване от пейката пък записа Венсан Поаре, който още преди почивката записа на сметката си 4 чадъра, а освен това реализира и 10 точки.

В същото време за Баскония Ваня Маринкович се отчете с 20 пункта, а българският национал Коди Милър-Макинтайър бе втори по резултатност с 13 пункта и 8 асистенции за 34:29 минути в игра.

Испанският спор за място във Финалната четворка на Евролигата продължава с мач във Витория на 1 май (сряда), в който при успех Реал Мадрид ще приключи серията с 3-0 успеха.

В другия четвъртфинален двубой от надпреварата тази вечер Панатинайкос взе реванш от Макаби Тел Авив за поражението преди два дни и след успех у дома с 95:79 изравни резултата в серията.

Така битката за място в следващата фаза продължава при 1-1 победи, а на 30 април (вторник) и на 2 май (четвъртък) предстоят два мача в Белград, където Макаби домакинства през настоящата кампания заради актуалната обстановка в Израел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Условия за слани в сутрешните часове
Условия за слани в сутрешните часове
Манчестър Сити вкара четири на Брайтън и остава на полпозиция в борбата за титлата в Англия
Манчестър Сити вкара четири на Брайтън и остава на полпозиция в борбата за титлата в Англия