НОВИНИ

Рейчъл Стоянов триумфира на турнира "Жулиета Шишманова"

Рейчъл Стоянов
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
22:59, 24.05.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Други спортове
Слушай новината

Състезаващата се националния отбор на Северна Македония Рейчъл Стоянов спечели шампионската титла в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова" в Бургас.

Състезателката на клуб Левски събра сбор от 91.000 точки (24.150 за обръч, 23.050 за топка, 22.900 за бухалки и 20.900 за лента).

Втора се класира Елена Георгиева (България), гимнастичка на клуб "Левски Триадица", а трета националната състезателка на Азербайджан Арзу Джалилова.

На уредите при жените Рейчъл Стоянов спечели златните медали на обръч и топка, сребърен медал на лента и бронзов на бухалки. На бухалки и лента златните медали спечели Елена Георгиева, която спечели и два бронзови медала - на бухалки и лента.

Три сребърни медала спечели Арзу Джалилова - на обръч, топка и бухалки, а втората представителка на Азербайджан Нармина Самедова завоюва бронза на лента.

Отборът на Азербайджан е със старши треньор българката Мариана Василева.

При девойките шампион в многобоя стана Елвира Краснобаева (България), състезател на клуб "Грация" Варна с треньор Светлана Юриева, сребърния медал спечели Алина Мамедова от Азребайджан, а бронзовия медал завоюва другата представителка на Азербайджан Камила Шейзада.

Представителката на домакините от клуб "Черноморец" Бургас Габриела Янева се представи отлично в турнира, като се класира на 4-то място в многобоя при девойки старша възраст и спечели 3 бронзови медала - на топка, бухалки и лента.

Приз "Жулиета Шишманова" получи Валентина Симеонова, личен треньор на победителката при жените в многобоя Рейчъл Стоянов.

Главен съдия на турнира беше Мария Гигова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович: Искам да съм във върхова форма в Париж
Джокович: Искам да съм във върхова форма в Париж
Първа в ЕС: Малта постигна стаден имунитет срещу COVID-19
Първа в ЕС: Малта постигна стаден имунитет срещу COVID-19