НОВИНИ

Реваншът между Будучност и ЦСКА 1948 ще се играе на DG Арена, а не на Градския стадион

По-рано днес Градският стадион в Подгорица беше спрян от УЕФА поради катастрофалното състояние на терена, който не отговаря на изискванията за международен мач.

ЦСКА 1948 - Будучност
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 30.07.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Реваншът от втория кръг на квалификациите на Лигата на Конференциите между Будучност (Черна гора) и ЦСКА 1948 (България) ще се играе на стадион "DG Арена", съобщиха от клуба от Подгорица.

По-рано днес Градският стадион в Подгорица беше спрян от УЕФА поради катастрофалното състояние на терена, който не отговаря на изискванията за международен мач. Стадионът е ситуиран в предградието Доня Горица и утре вечер там ще играят Морнар (Бар) и Раднички (Крагуевац, Сърбия).

След като съобщиха новината, от най-трофейния черногорски клуб и изразиха "голямото си съжаление".

"Будучност с голямо съжаление информира спортната общественост, всички фенове, симпатизанти на клуба и футболните фенове в Черна гора, че стадионът Под Горицом е спрян от УЕФА и реваншът от 2-ия кръг на квалификациите за Лигата на конференциите срещу ЦСКА 1948, за да играе на DG Арена“, се казва в съобщението на клуба.

Също така заявяват, че са "направили всичко по силите си", за да се играе срещата там, където е била насрочена първоначално. Те са се свързали с УЕФА и са молили хора в централата, а на помощ са им се притекли и ръководители от Футболния съюз на Черна гора (FSCG), които също не са успели да променят решението.

Казусът се разрази вчера и днес преди обяд, когато делегатката на УЕФА Ханна Бордюгова от Украйна отказа да подпише протокол за провеждането на срещата на Градския стадион на Подгорица заради лошото състояние на тревата, получило се от авария на поливната система.

"Нашият клуб направи всичко, което е в нашите възможности, за да играем на стадион "Под Горицом", като имаме предвид сериозния интерес в града. Оценяваме и шанса да преминем в следващия кръг. Мачът има и благотворителен характер и всички пари от билетите са предназначени за лечение на нашия приятел Феджа Алкович“, пишат още от Будучност.

Също така те подчертават, че като клуб нямат отговорност за подготовката на съоръжението, защото то е под контрола на столичната община и има специално предприятие, което трябва да си свърши работата.

Първата среща в София завърши с успех на ЦСКА 1948 с 1:0 с единствено попадение на Бирсент Карагарен. Утрешната ответна битка започва в 22:00 часа българско време и главен съдия ще бъде Михал Оченаш от Словакия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дарин Георгиев от групата на Николай Марков: Ще подкрепим ИТН
Дарин Георгиев от групата на Николай Марков: Ще подкрепим ИТН