НОВИНИ

Роналдо спаси безобразен Юнайтед от загуба в Бергамо

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:58, 02.11.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
роналдо спаси безобразен юнайтед загуба бергамо
Слушай новината

Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо вкара два гола за своя Манчестър Юнайтед при зрелищното равенство 2:2 срещу Аталанта в мач от група F на Шампионската лига.

"Червените дяволи" изиграха много слаб двубой и единствено класата на португалеца ги спаси от загуба срещу "бергамаските".

За Аталанта пък разочарованието ще бъде голямо, тъй като италианският тим на два пъти повеждаше на стадиона в Бергамо, но на два пъти Роналдо връщаше Юнайтед в мача.

Йосип Иличич откри резултата в 12-ата минута с удар от границата на наказателното поле, при който и Давид Де Хея не реагира достатъчно добре, допускайки топката да мине под плонжа му.

Все пак в добавеното време на първата част, от нищото, гостите изравниха резултата. Кристиано Роналдо се възползва от пас с пета на своя сънародник Бруно Фернандеш и с прецизен удар не остави шансове на стража на домакините Хуан Мусо.

Аталанта обаче по никакъв начин не се повлия от този гол и в 56-ата минута отново взе аванс. Чудесно подаване на Хосе Луис Паломино изведе Дуван Сапата сам срещу вратаря на Юнайтед и колумбийският нападател не сбърка, носейки отново преднина за своя тим.

Ситуацията беше особено драматично, тъй като първоначално попадението беше отменено заради засада, но в случая системата ВАР се намеси, за да потвърди редовността на гола.

Този резултат се задържа до 91-ата минута, когато на сцената отново излезе Роналдо. Мейсън Грийнууд чукна топката към португалеца, който от въздуха я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Аталанта, за да донесе точката на своя тим.

Така, Манчестър Юнайтед, въпреки доста слабото си представяне днес, остана лидер в подреждането със 7 точки, колкото има и вторият Виляреал. Аталанта също остава в битката за място на 1/8-финалите, заемайки 3-та позиция с 5 пункта. На дъното пък е Йънг Бойс с 3 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5863 са новите случаи на COVID-19, увеличава се процентът на заразените
5863 са новите случаи на COVID-19, увеличава се процентът на заразените
Барселона не убеди, но победи Динамо в Киев
Барселона не убеди, но победи Динамо в Киев