НОВИНИ

Румъния удари Швейцария и спечели група "I" на европейските квалификации

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:10, 22.11.2023
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
румъния удари швейцария спечели група европейските квалификации
Снимка: БТА
Слушай новината

Националният отбор по футбол на Румъния завърши по мечтан начин участието си в европейските квалификации, надигравайки в последния мач като домакин състава на Швейцария.

На "Арена Национала" в Букурещ северните ни съседи се наложиха с минималното 1:0, а единственото попадение реализира Денис Алибек пет минути след началото на второто полувреме.

По този начин румънците, водени от бившия наставник на ЦСКА Едуард Йорданеску, приключиха без загуба участието си в тази група "I" и напълно заслужено на първото място в класирането с 22 точки, следвани от швейцарците със 17, като това са и двата тима, които ще гледаме на Евро 2024 в Германия през следващото лято.

В друга среща от последния кръг Израел надигра с 2:0 като гост Андора след автогол на Жоан Сервос и попадение на Гади Кинда. Така, "небесносините" си осигуриха 3-ото място в подреждането с 15 точки, докато андорците остават на дъното със само 2.

В битката за 4-ата позиция Беларус победи с 1:0 като гост Косово, като единствения гол на стадион "Фадил Вокри" отбеляза Дмитрий Антилевский в 43-ата минута. С успеха белорусите изпревариха с една единствена точка косоварите в крайното подреждане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-топло сутринта, по-хладно следобед
По-топло сутринта, по-хладно следобед
Франция пропусна да завърши с 8 от 8 в евроквалификациите
Франция пропусна да завърши с 8 от 8 в евроквалификациите