НОВИНИ

Съчетанието с две топки и три ленти на ансамбъла е почти готово, обяви Весела Димитрова

Весела Димитрова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:31, 27.10.2022
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Едното от съчетанията на ансамбъла по художествена гимнастика за новия сезон е почти готово, обяви старши треньорът Весела Димитрова.

Гимнастичките Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Радина Томова станаха отбор на месец септември, след като спечелиха златните медали в многобоя и на финала на три ленти и две топки на Световното първенство в София. Те получиха 20 гласа от спортните редакции. Весела Димитрова е треньор номер 1 на месеца с 18 гласа в анкетата на прес-клуб "България"

Тимът проведе лагер на високопланинската база Белкемен, а от три дни вече работи по новите съчетания.

"Проведохме ползотворен лагер на Белмекен, с който винаги започва подготовката за новия сезон. От три дни правим новите съчетания. Едното е почти готово - на ленти и топки. Избрали сме музика и за другото. Момичетата са много мотивирани. Надявам се, че до края на годината и двете програми ще бъдат готови. Музиките са много въздействащи, но следващата година няма да играем на български фолклор", каза Димитрова.

Вече е готова и програмата на българките в състезанията през 2023 г. Българският ансамбъл ще участва на четири от петте Световни купи, на Европейското първенство в Баку (Азербайджан) и на Световния шампионат във Валенсия (Испания).

"Заложила съм съчетания с около 2 точки повече за трудност. Но ще заложим повече на хореография и артистичност. В началото на февруари може би ще има открити контролни, на които ще покажем композициите", добави Димитрова.

Тя благодари за наградата и каза, че се гордее с момичетата от отбора.

"Благодаря на всички, които са гласували за нас и за тази хубава награда. Щастлива съм, че те са отбор на месеца. Представиха се блестящо на Световното първенство в София и съм горда да бъда техен треньор", заяви специалистката.

Женина Трашлиева също благодари за наградата от името на отбора и заяви, че до олимпийските игри в Париж 2024 им предстои още много работа.

"За нас е огромна чест да получим тази награда. Много сме радостни, че се представихме достойно на Световното първенство в София. Надявам се да продължим да радваме всички с нашите успехи. Продължаваме да работим и да постигаме нови върхове. До олимпийските игри в Париж има още много работа да свършим, още много състезания, но стъпка по стъпка ще стигнем до олимпийския връх. Не мисля, че работим по-спокойно след спечелената олимпийска квота, защото целите са едни и същи и тренировките също", каза Трашлиева.

Тя добави, че момичетата се опитват да се абстрахират от големите очаквания към тях след олимпийската титла на предишния ансамбъл в Токио 2020.

"Не знам дали ни тежат чак толкова очакванията. Ние се опитваме да се абстрахираме и да работим спокойно", коментира тя.

По-рано днес гимнастичките ни от националния отбор бяха отличени от министър Весела Лечева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радостин Василев: Имало е обаждане от президентството да не съм председател на спортната комисия
Радостин Василев: Имало е обаждане от президентството да не съм председател на спортната комисия
Силен мач за Карина Константинова и успех за Кефлавик в исландското първенство
Силен мач за Карина Константинова и успех за Кефлавик в исландското първенство