НОВИНИ

Съдът остави в ареста инфлуенсърите от скандалното видео в пловдивски мол

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 13.04.2023
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Пловдив потвърди постоянното задържане на на т.нар. инфлуенсъри Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Даниел Йорданов-Емили. Те са с повдигнато обвинение за хулиганство, извършено по особено дързък начин след като заснеха и излъчиха на живо видео, в което водеха младеж със специални потребности на каишка в пловдивски мол.

Според прокуратурата с деянието си те са целели да скандализират обществото, като са нарушили общоприетите морални норми за общуване на публично място. Окръжният съд не прие искането на техните адвокати за по-леки мерки и изцяло отхвърли обвиненията, че Районният съд е взел решението си под влияние на големия обществения и медиен отзвук.

Задържаните казаха пред съда, че са добри хора и са заснели клипа единствено за тяхно забавление и със съгласието на момчето. Постановеното решение е окончателно. Пред БНТ адвокатът на пострадалия младеж заяви, че семейството все още не може да се отърси от преживения шок и изпитва гняв от начина, по който синът им е бил унижен.

Автор: Мариела Хубинова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца и Хебър не излъчиха победител в мач с три греди и отменен гол
Ботев Враца и Хебър не излъчиха победител в мач с три греди и отменен гол
Откриха нови 6,5 км от магистрала "Европа"
Откриха нови 6,5 км от магистрала "Европа"