НОВИНИ

Откриха нови 6,5 км от магистрала "Европа"

Виолета Русенова
от Виолета Русенова
19:00, 13.04.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Нови 6 километра и половина от магистрала "Европа" бяха открити днес. Отсечката е от Драгоман до граничния пункт "Калотина" на границата със Сърбия.

До края на месец май се очаква да бъде готов и целият участък. А до края на следващата година ще бъде завършена цялата магистрала "Европа". Тя е разделена на три отсечки, от които напълно готова е тази от Сливница до Драгоман.

Служебният регионален министър Иван Шишков заяви, че така ще се облекчи трафикът. На откриването присъства и служебният премиер Гълъб Донев.

"Може би след около 20 дни, дали ние или следващият редовен кабинет, да се направи първа копка и на последния лот на магистрала "Европа". Навсякъде, където има възможност строителите да завършат обектите и ние съответно да създадем нужната документация, за да можем да пуснем движението и да облекчим липсата на магистрали в България, го правим", заяви арх. Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Тази отсечка е толкова важна, защото свързва България с Европа. Тя е важна и затова, защото точно в този участък от ГКПП "Калотина" до Драгоман, тези от вас, които са пътували по него, знаят в какво състояние беше, това беше един тесен път и много често имаше инциденти", каза още премиерът Гълъб Донев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста инфлуенсърите от скандалното видео в пловдивски мол
Съдът остави в ареста инфлуенсърите от скандалното видео в пловдивски мол
Кристиано Роналдо остана без треньор в Ал-Насър след уволнението на Руди Гарсия
Кристиано Роналдо остана без треньор в Ал-Насър след уволнението на Руди Гарсия