НОВИНИ

Сарафов вика наблюдаващия прокурор заради катастрофата с Ферарио Спасов

Ден на траур в Плевен в памет на тримата загинали спортисти

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 13.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал днес за обяснение прокурора от Велико Търново - Йордан Кожухаров. Магистратът пусна с мярка за неотклонение "подписка" шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която в събота вечерта загина футболния треньор Ферарио Спасов.

По информация на БНТ се очаква на Кожухаров да бъде назначена проверка. Възможно е още днес разследването да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор. 24-годишният шофьор първоначално беше задържан за 24 часа, но след това освободен с мярка подписка, тъй като прокуратурата не е намерила основания да поиска удължаване на ареста или друга мярка. Младият мъж имал едва 16 месеца стаж зад волана. Според очевидци, е карал с над 150 км/час по мокрия асфалт.

Снощи в дома на шофьора в Лясковец влезе и полиция. Среднощната полицейска акция продължи няколко часа. По сигнал от снимка в социалните мрежи, че младият шофьор - Начо Пантелеев държи оръжие. Проверката е установила, че оръжието не е негово. Друг сигнал са проверявали полицаите през нощта - дали в дома на Начо Пантелеев има наркотици. Такива обаче не са открити. Стана ясно, че мъжът сам се е похвалил как шофира по улиците на Велико Търново с 267 км/ч.

А в Община Плевен днес е Ден на траур, в памет на тримата загинали при тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч, която също стана в събота. При инцидента, на пътя Плевен - Ловеч живота си загубиха президентът и треньор на Волейболен клуб "Олимпиец" - Стефка Великова и двама състезатели от мъжкия отбор на клуба - Калоян Минков и Симеон Симеонов. Всички волейболни мачове в страната ще започват с минута мълчание.

Вижте прякото включване на Зорница Илиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Хърватия обяви името на новия министър на отбраната
Премиерът на Хърватия обяви името на новия министър на отбраната
Предимно слънчево време над по-голямата част от страната
Предимно слънчево време над по-голямата част от страната