НОВИНИ

Съществено захлаждане днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 29.03.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде съществено по-хладно, в сравнение с вчера. С умерен вятър от северозапад, в източните райони - от север, ще прониква по-студен въздух и така максималните температури ще се понижат и ще са между 12° и 17°. Променлива, по-често значителна ще е облачността в близките часове. На места в източните и планинските райони ще превали слаб дъжд. В отделни райони и ще прегърми.

През нощта облачността над много райони временно ще намалее. Вятърът ще бъде слаб от северозапад, в Източна България - умерен от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София около 2°, а максималните ще са между 11° и 16°, в крайните югозападни части - около 17°.

Ще има разкъсана облачност, като над Източна България, а през нощта срещу сряда и над централните райони от страната, ще е предимно значителна и на места там ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, в Източна България временно силен вятър от север-североизток.

В планините по-значителна облачност ще има в следобедните часове, когато на места ще превали слаб сняг. Ще е ветровито, ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са между 0 и 4 градуса, на Алеко - около минус 1 градус. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава много висока.

Не само у нас, а над целия Балкански полуостров облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места в източните и южните райони ще превали краткотраен дъжд. Температурите още малко ще се понижат.

Над по-голямата част от Западна Европа ще бъде предимно слънчево и топло за края на март. С повече облаци ще е над Северна Европа, Прибалтика и западните райони от Европейска Русия, където на много места ще е с валежи. Привечер ще завали и в северозападните райони от Британските острови.

У нас в сряда облачността ще е разкъсана, почти без валежи, но температурите още малко ще се понижат. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишават, повече в петък, когато на места ще достигнат и надхвърлят 20°. В събота ще има райони с валежи, придружени на места и от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн и Катрин Тасева: Продължаваме да се готвим
Боряна Калейн и Катрин Тасева: Продължаваме да се готвим
Заградиха емблематично дърво във Варна заради изложба. Хората недоволстват
Заградиха емблематично дърво във Варна заради изложба. Хората недоволстват