НОВИНИ

Съществено захлаждане и валежи утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:51, 06.10.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Чувствително захлаждане предстои в близките дни, в комбинация с валежи и временно усилване на вятъра. 22° е най-високата максимална температура днес - в Благоевград, Сандански и Велико Търново.

Утре с умерен североизточен вятър ще прониква по-студен въздух и максималните температури съществено ще се понижат: в по-голямата част от страната ще са между 12° и 17°. Ще преобладава облачно време. На много места, все още главно в Западна България, ще има валежи от дъжд.

И по Черноморието ще бъде облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Облачно ще бъде и в планините, по билата – и мъгливо. На много места, главно в масивите от западната половина от страната, ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг.

Ще бъде и много ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури в курортите – от 4° на Алеко до 13° в Банско.

Предимно слънчево ще остане и утре в Европейска Русия, в Югозападна Франция и на Пиренейския полуостров. Превалявания ще има в северните райони на Британските острови. Проливни валежи и гръмотевични бури се очакват по Централното Средиземноморие, както и в западната половина от Балканите. Причината – Средиземноморски циклон, който се премества на изток през полуострова и ще определя времето и у нас през следващите дни.

До края на тази и в началото на новата седмица ще се задържи облачно и дъждовно. Ще има и райони със значителни валежи. В Северна и Източна България ще бъде и много ветровито. Сутрешните температури ще се повишат, за разлика от дневните, които чувствително ще се понижат и очакванията са в събота да бъдат с около 10° по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирена Кръстева също присъства в Досиетата "Пандора"
Ирена Кръстева също присъства в Досиетата "Пандора"
Почина легендата Джони Пенков
Почина легендата Джони Пенков