НОВИНИ

Семейството на убития мъж в "Драгалевци": Имаме обяснения, но няма да коментираме

Айше Сали
от Айше Сали
18:13, 22.01.2024
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

Спор за родителски права е вероятната причина за убийството, при което млад мъж беше намерен удушен в автомобила си в столичния квартал "Драгалевци". За убийството са задържани 33-годишната съпруга на жертвата и 54-годишната ѝ майка.

Прокуратурата е повдигнала обвинение за умишлено убийство срещу двете. Екипът ни се свърза със сестрата и бащата на убития Пейо Пеев. Те отказват всякакви коментари за случилото се, докато разследващите не оповестят официална информация.

Тежкият развод между 44-годишния Пейо и 33-годишната Габриела преминава през спора дали той е баща и на двете им деца. Той твърди, че са негови, а - тя, че Пейо е баща на само едното от тях. Така се стига до момента, когато в петък мъжът е бил удушен и закаран до "Драгалевци" с личния му автомобил в опит да бъде запален.

Трагедията се е разиграла малко след 21.00 ч. Докато мъжът е седял на шофьорското място, тъщата стискала шията му, а жена му го притискала към седалката. При опит на Пейо да излезе, тя затваряла и вратата.

"На още един млад човек му е отнет живота в резултат на неуредени отношения между съпруг и съпруга - влошени отношения във връзка с родителски права. Това мога да дам като мотив за тежкото престъпление. В момента са задържани неговата съпруга и тъщата. Разследването е в начален етап. В днешния ден трябва да бъде извършена аутопсията, която да даде категорична яснота за причината за настъпилата смърт", заяви Живко Коцев, главен секретар на МВР.

В социалните мрежи се появи жена с инициали М.Й. или Милена, според наши източници, която твърди, че е сестра на жертвата. В групата на квартала, където е живял, тя написа, че е издирвала брат си, но за съжаление полицията го е намерила убит. Нашият екип също се свърза с нея, за да я попита има ли обяснение защо се е стигнали дотук. Отговорът беше, че имат обяснение за всичко, но то ще стане ясно по време на делото. Жената каза също, че по препоръка на полицията не може да коментира повече за случая. Лаконичен беше и баща им.

"Имаме всякакви обяснения, но не контактуваме с медиите. Изчакваме всичко да излезе официално - от полицията и съдебната система", каза бащата на жертвата Орлин Пеев.

Разследването е в начален етап. Предстои да бъде внесена мярката за неотклонение за задържаните.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Амбицията на Денков и Габриел е да са готови с нов състав на кабинета до 6 март
Амбицията на Денков и Габриел е да са готови с нов състав на кабинета до 6 март
Борислав Крачанов: Целта ни е да спечелим Купата на България
Борислав Крачанов: Целта ни е да спечелим Купата на България