НОВИНИ

Шимон Марчиняк ще ръководи финала на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:18, 22.05.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Полякът Шимон Марчиняк бе определен за главен арбитър на тазгодишния финал в Шампионската лига между отборите на Манчестър Сити и Интер на 10 юни в Истанбул, обявиха от УЕФА.

За 42-годишния рефер това е второ много престижно назначение в рамките на по-малко от половин година, след като той ръководи и финала на Мондиала в Катар миналия декември между Франция и Аржентина, спечелен от "гаучосите" след изпълнение на дузпи.

На европейската сцена пък Маричиняк ще свири втори финал в своята кариера след 2018-а година. Тогава той реферира мача за Суперкупата на УЕФА между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид в Талин.

В последните няколко месеци именно полякът е считан за един от най-добрите съдии в Европа, а наскоро дори бе избран за най-добър съдия в света от Международната федерация по футболна история и статистика.

Помощници на Шимон Марчиняк във финала на Шампионската лига ще бъдат неговите сънародници Павел Соколницки и Томаш Листкиевич, а за четвърти съдия на мача бе избран румънецът Ищван Ковач.

За системата ВАР отново ще отговарят арбитри от Полша, като ръководител на екипа ще бъде Томаш Квятковски, а негов помощник - Бартош Франковски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС наложи рекордна глоба на компанията Мета
ЕС наложи рекордна глоба на компанията Мета
Дмитрий Назаров и Олга Василиева в специално интервю за БНТ
Дмитрий Назаров и Олга Василиева в специално интервю за БНТ