НОВИНИ

Шофьор без книжка блъснал жената и детето на пешеходната пътека във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 26.05.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Задържаха шофьора, който тази сутрин блъсна на пешеходна пътека във Варна жена и 6-годишното й дете и избяга от мястото на инцидента. Установено е, че той е без книжка и с богато криминално досие.

Инцидентът е станал около 9.20 на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Ана Феликсова", което е едно от най-натоварените в града.

41- годишната жена пресичала с детето си, когато колата ги ударила. Шофьорът изобщо не е спрял и е избягал от местопроизшествието.

Разследващите откриват автомобила, изоставен на съседно кръстовище.

След задържането на водача става ясно, че той е осъждан ефективно за притежание на наркотици. Има криминални регистрации за управление на кола след употреба на алкохол с над 1,2 промила и за кражба.

Комисар Димитър Дреков, "Пътна полиция" - Варна: След проведени издирвателни мероприятия моторното превозно средство по-късно е установено, след около час след произшествието е установен и водачът, който е и към момента задържан. Образувано е досъдебно производство по случая. На около 40 години е, мъж. Към момента е установено, че е неправоспособен. Взети са му съответните проби за алкохол и наркотици.

Майката и 6-годишното дете са с леки наранявания. Прегледани са в болница "Св. Анна" и са освободени за домашно лечение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлофикациите трябва да върнат на клиентите си 65 млн. лв. Кога и как ще стане това?
Топлофикациите трябва да върнат на клиентите си 65 млн. лв. Кога и как ще стане това?
"С БНТ на училище": Програмата за 27 май
"С БНТ на училище": Програмата за 27 май