НОВИНИ

Ще има ли нов политически проект на служебните министри Петков и Василев?

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:24, 31.08.2021
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Двама от служебните министри - икономическият Кирил Петков и финансовият Асен Василев, за които се твърди, че ще са лица на нов политически проект, свързан с президентa, не потвърдиха, но и не отрекоха дали се замисля такъв проект и дали те ще участват в него. В същото време служебният премиер Стефан Янев заяви в интервю по Нова тв, че би се включил във всеки един проект, който работи за България.

Кирил Петков заяви, че няма да коментира евентуален нов политически проект докато не му изтече мандата.

Докато съм министър, аз за партии няма да говоря. Идеята е, че докато съм служебен министър си върша работата, това ми е фокусът. Не искам да влизам в злободневни теми. Знаете, в последните две-три седмици само в това се опитвам да ме вкарат различните партии. Моята работа е да си свърша работата - мерки като тези, актуализацията на бюджета, махане на корупцията. Много по-важно е за мен отколкото да дискутирам това.

Каза обаче, че няма да участва в надпреварата за държавен глава.

Харесвам работата на съществуващия президент, последното нещо, което бих направил, е да се кандидатирам за президент. Мисля, че президентът е човекът, който показа, че промяната е възможна.

И Асен Василев заяви, че докато е министър няма да прави партия.

Какво да обмислям - в момента съм финансов министър и в момента правим много важна задача, която е как една фирма не си плаща данъците и как да съберем данъците и да напълним хазната. Това са основни задачи, които решавам в момента. Когато съм готов, когато съм взел решение, когато сме обмислили дали такова нещо би било смислено да се направи, както може да се случи най-добре, бъдете сигурни ще ви кажа.

От "Демократична България" не крият симпатиите си към тези двама министри и евентуалната им нова формация.

От гледна точка на общи цели със сигурност, ако те се появят на политическия терен ще търсим партньорство, но детайлите е по-скоро въпрос на ръководството на "Демократична България", каза Атанас Славов, ПГ на "Демократична България".

Дали ще има такъв проект и кой ще участва в него е въпрос на време.

Репортери: Д. Маркова, И. Никодимов, Н.Минков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масовото тестване в училищата ще е с по-щадящ метод
Масовото тестване в училищата ще е с по-щадящ метод
Има ли опасност София да остане без парно и топла вода?
Има ли опасност София да остане без парно и топла вода?