НОВИНИ

Ще има ли осъдени след убийството в село Антон?

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
08:00, 10.02.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Остава засилено полицейското присъствие в село Антон след убийството, което потресе жителите на общината. Жертвата е 28-годишен мъж, който е работил като пастир в селото. Задържаните са двама души - братята Дончо и Красимир Петрови, които са местни арендатори.

Криминалният експерт Тихомир Безлов коментира, че престъплението е прекалено тежко, за да бъде прикрито, но по-важно е да се промени моделът.

"Вероятно тези хора ще бъдат осъдени. Важно е да успее да се ограничи моделът на изсипване на пари на едни и същи хора. Двамата братя вероятно са взели стотици хиляди левове европейски пари, това са може би едни от най-богатите хора в общината, завзели са пасищата, които са една от най-големите схеми, чрез които местните влиятелни политически и икономически хора контролират общината", каза в "Денят започва" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

По думите му случващото се в Антон не е учудващо. Според Тихомир Безлов тези хора ще продължат да получават субсидии.

Специализирана полицейска операция в с. Антон след убийството на пастир

В селото има и други, които се оплакват от арогантността на братята. В сутрешния блок Искрен Вълев заяви, че е имал проблеми с тях.

"5 години имаме имот в Антон, направихме овощна градина, братята я унищожиха умишлено, пуснаха си животните вътре, подадохме сигнал в полицията, патрулката дойде след 2 часа, братята през това време прибраха конете, после никой не видял нищо, дежурният ми каза - началникът каза да приключваме с този случай и да се прибираме в управлението", заяви в "Денят започва" Искрен Вълов.

Той допълни, че разполага със снимков материал и е разговарял няколко пъти с двамата братя.

Вижте още във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иво Мирчев, ДБ: Няма разногласие в коалицията за бюджета
Иво Мирчев, ДБ: Няма разногласие в коалицията за бюджета
Водно торнадо удари Куба
Водно торнадо удари Куба