НОВИНИ

Жена открадна кутия с дарения от аптека в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
22:57, 09.02.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Русе откраднаха от аптека кутия с дарения за лечение на онкоболна жена. Кражбата е извършена от жена на около 60 години, която влязла да си купи чай и докато я обслужват, грабнала кутията и избягала с нея. От полицията разследват случая.

Кражбата е извършена вчера вечерта. Вероятно жената предварително е огледала разположението на лекарствата и кутията за дарения в аптеката.

"Кутията беше сложена до касата, залепена с тиксо… Влязла е жена в аптеката, помолила колежката да даде нещо от складчето, тя си обръща гърба… Чува шумолене и в този момент вземат кутия за дарения. Колежката не е могла да реагира, защото жената е избягала", разказа Евин Даудова, управител на аптеката.

Парите били за лечение в чужбина на млада жена с онкологично заболяване. Преди 3 седмици роднините ѝ дошли в аптеката с молба за съдействие. А хората помагали кой с левче, с два, някои оставяли и по-големи суми.

"Кампанията се казва „Да помогнем на Нефисе"… Необходима е голяма сума, непосилна за нейното семейство… Даже и да си помисля, че този човек, който ги е взел, е имал нужда от пари, не мога да го приема, защото това е все пак за болен човек", заяви Евин Даудова.

Потресени от случилото се, роднините на онкоболната жена не пожелаха да коментират кражбата. А клиентите на аптеката бяха шокирани.

Пред съседните офиси и на близкото кръстовище има видеонаблюдение и аптекарите се надяват, че крадлата ще бъде заловена, а парите възстановени. За да не губят вяра тези, които даряват, както и тези, които имат нужда от надежда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити победи новия тим на Ериксен и дръпна с 12 точки пред Ливърпул
Манчестър Сити победи новия тим на Ериксен и дръпна с 12 точки пред Ливърпул
Бинг Дуен Дуен - талисманът на Игрите в Пекин, който всички обикнаха
Бинг Дуен Дуен - талисманът на Игрите в Пекин, който всички обикнаха