НОВИНИ

Задържаха обирджията на пощенския клон в Катуница

bnt avatar logo
от БНТ
20:37, 09.02.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Криминално
Слушай новината

Задържаният за грабежа на пощенския клон в Катуница няма съучастник, действал е сам и не се издирва друг замесен в случая. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Намерена и възстановена е цялата открадната сума от над 3000 лв. Днес по обед пенсиите в селото се изплащаха нормално.

Само ден след обира в пощенския клон, касиерката Весела Димитрова отново е на работа. Но не може да се отърси от преживяното.

"В първия момент се изплаших като гръмна, понеже имах клиенти вътре. Той нахлу при мене с пистолета и само каза давай, нищо друго и посочи парите с пистолета", разказва Весела Димитрова.

34-годишният мъж, познат в Катуница като Васко Рупеца, е задържан само 4 часа по-късно в изоставена къща в селото в неадекватно състояние.

Маскиран обра пощата в Катуница, няма пострадали

"Очакваме деецът да изтрезнее, за да може да бъде запознат с правата си", каза прокурор Атанас Илиев.

"Лицето няма съучастник, действа само, действа организирано, предварително подготвено по наше мнение и от това, което виждаме, и от видеонаблюдението", допълни Васил Костадинов, заместник-директор на МВР -Пловдив.

На мястото на престъплението са извършени общо шест огледа.

"С първия оглед е иззета една гилза, иззет е с друг оглед пистолета, който е бил използван от дееца в пощенския клон, ... в края на сметка е иззета пощенска торба... със съответната сума, която е възстановена в пълнота", уточни прокурор Атанас Илиев.

Пощенският клон днес работеше нормално и хората взимаха пенсиите си.

"Този извършител е неграмотен, човек който не работи, в Катуница не работи този който не иска да работи, многократно е задържан, многократно е беседвано с него, извършвал е кражби", разказва кметът Красимир Юруков.

Извършителят на грабежа го очакват от 3 до 10 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите избраха Станислав Тодоров за шеф на КЕВР
Депутатите избраха Станислав Тодоров за шеф на КЕВР
Двама братя са задържани за убийството в с.Антон
Двама братя са задържани за убийството в с.Антон