НОВИНИ

ГЕРБ-Кърджали разговаряха с Манфред Вебер за полицейски произвол срещу тях

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 09.02.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер се срещна днес в Брюксел с членове на ГЕРБ-Кърджали, които бяха задържани по време на последната предизборна кампания, а Административният съд в града отмени заповедите им за задържане.

В срещата участваха още Цвета Караянчева и евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов. От ГЕРБ Кърджали са заявили пред Вебер, че са били “арестувани показно пред съгражданите си, без да са извършили никакви нарушения и вследствие единствено на анонимни доноси”.

"Разтревожени сме от развитието на ситуацията в България. Очевидно е, че нещата не са под пълен контрол. И затова ЕС трябва да се вгледа отблизо в действията на новите управляващи в България. Когато вече имаме резултатите от един случай, който показва, че те не се занимават с нещата по честен и коректен начин, то това е много сериозен аргумент", заяви Манфред Вебер.

"Ние сме тук не да се оплакваме на чужденците, защото някой може да каже фразата, която беше казал Петко Славейков, че в България не бият. Не, ние сме тук, за да информираме европейската общност като членове на ЕС, че европейски граждани някъде в България биват репресирани, демокрацията е в опасност, човешките права са нарушени и трябва да се спазва върховенството на закона", заяви Цвета Караянчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лукаку класира Челси на финала в Световното клубно първенство
Лукаку класира Челси на финала в Световното клубно първенство
Йордан Терзийски, ПП: Бюджет 2022 е амбициозен от гледна точка на инфраструктурни проекти
Йордан Терзийски, ПП: Бюджет 2022 е амбициозен от гледна точка на инфраструктурни проекти