НОВИНИ

Двама братя са задържани за убийството в с.Антон

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
20:33, 09.02.2022
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Полицейска блокада в село Антон след убийството на 28-годишния пастир. Повод за засиленото полицейско присъствие са твърдения на местните, че двамата братя, задържани за престъплението, са упражнявали системен тормоз над местните хора.

Часове наред полицейска блокада в селото, в което хората се оплакват от системен тормоз и постоянни заплахи от братята Дончо и Красимир Петрови. Двамата са крупни арендатори и сигнали срещу тях са подавани неведнъж. Сега са задържани за жестокото убийство на 28-годишния Иван Доганов. МВР проверяват и районното управление в Пирдоп за това, имало ли е чадър над крупните арендатори. НАП и агенцията по храните пък правят цялостна проверка на бизнеса на двамата братя

Според Петко Доганов двамата задържани за убийството на брат му са имали пререкания с други хора от селото. Казва, че братята Петрови се чувствали безнаказани от години.

"Полицията, прокуратурата са със тях, те са баровци, плащат си", твърди Петко Доганов.

За кмета обаче става въпрос за война между арендаторите в селото.

"Имало е конкретни оплаквания, жалби, но пак ви казвам, това е един кръг от 7 - 8 души, които воюват помежду си. И цялото това нещо понякога е на гърба на общината. Но абсолютно всички жалби, които сме получавали, винаги сме изпращали към полиция. Чувал съм, че имат пререкания с други хора, други хора към тях и какво да ви кажа ... просто гледаме в някаква по-различна посока да ни върви мандата. Да правим нещо по-добро за хората", казва Андрей Симов.

На специален брифинг от вътрешното министерство заявиха, че за последните две години срещу братята Петрови има подадени общо 8 сигнала, но преписките са прекратени от районната прокуратура в Пирдоп заради липса на доказателства.

Специализирана полицейска операция в с. Антон след убийството на пастир

Междувременно от Окръжната прокуратура повдигнаха обвинение за умишлено убийство и на втория задържан - Красимир Петров.

"Това са изроди не са хора, това са пълни убийци, ако може да им се даде до живот и да не излизат", категоричен е Петко Доганов.

Ако бъдат признати за виновни, братята Петрови може да получат между 10 и 20 години затвор. От МВР потвърдиха, че в неизвестност от дни е друг пастир, който също е работил за Петрови.

Разследват убийство на 28-годишен мъж в с. Антон

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха обирджията на пощенския клон в Катуница
Задържаха обирджията на пощенския клон в Катуница
БАН излиза на протест, учените настояват за още 20 млн.лв в бюджета
БАН излиза на протест, учените настояват за още 20 млн.лв в бюджета