НОВИНИ

Ще се задържи мъгливо, на места със слаби валежи

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 21.12.2020
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

И през следващото денонощие ще се задържи облачно и мъгливо, на места с ръмежи. Минималните температури утре ще са между 0° и 5°, а максималните между 2° и 7°, в крайните югозападни райони и малко по-високи, защото там след обяд слънцето ще успява да пробива облаците.

В планините ще духа слаб, по високите и открити части - до умерен северозападен вятър. Температурите по върховете ще са около минус 4, минус 5 градуса.

Времето ще е предимно облачно, на отделни места със слаби снеговалежи. След обяд над масивите от Югозападна България облаците временно ще се разкъсат.

На много места на Балканите ще се задържи облачно и мъгливо, а краткотрайни валежи от дъжд ще има над Южна Гърция.

Ще вали и в голяма част от континента-значителни количества дъжд се очакват в Северна Франция и Германия. В Югоизточна Германия има издадено предупреждение и за много силни пориви на вятъра. Ще превалява още и в Дания, Полша, Беларус, Западна Украйна и Унгария. Предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров и в югоизточните райони на Европейска Русия, докато над северните й райони ще има обилни валежи от сняг.

Очаква ни топло време по Коледа тази година! Още от сряда дневните температури ще започнат да се повишават и в четвъртък и петък - на места ще достигат до около 15°. Ще се появи и слаб вятър, които постепенно ще разсее мъглите, но в нощните часове и сутринта в сряда все още в низините и котловините видимостта ще е намалена. През нощта срещу събота, обаче зимата ще напомни за себе си, с нахлуване на студен въздух и валежи от дъжд, които бързо ще преминат в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От полунощ: Без забрана за влизане в страната на българи от Великобритания и Северна Ирландия
От полунощ: Без забрана за влизане в страната на българи от Великобритания и Северна Ирландия
БНТ отново е лидер на обществено доверие
БНТ отново е лидер на обществено доверие