НОВИНИ

"Лебедова песен" по време на пандемия

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:46, 21.12.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Още
Слушай новината

"Лебедова песен" на Чехов идва по време на новото ограничаване на срещите с публиката. Едно принудително затваряне дава решение на много въпроси и отваря нови пътища. Премиерният спектакъл на театрална работилница "Сфумато" потегля в месеца на годишната равносметка.

Заключен на сцената - след собствения си бенефис. "Лебедова песен" затваря дългогодишен актьор в пространството, в което е прекарал по-голяма част от живота си. И тази шега на съдбата може да се превърне в нова посока.

Ростислав Георгиев - режисьор: Човек се вглежда назад и нали човекът ,който искаше - мечти и желания, които не е извършил, а вече е късно. В частност тук е погледнато върху човека творец.

Младият режисьор Ростислав Георгиев от класа на Маргарита Младенова избира пиесата, с любопитство към равносметката. С една заключена врата малкият човек е изправен пред големите изпитания.

Цветан Алексиев -актьор: Има моменти, когато ни е много трудно, гадно или еди си какво. Но там от дъното като че ли има някакъв шанс да се изтласкаш към нещо друго, да го извървиш тоя път.

И както ни обещава героят Светловидов - където има изкуство няма старост, самота и болести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път пред българска медия: Пиарът на Дядо Коледа говори само пред БНТ
За първи път пред българска медия: Пиарът на Дядо Коледа говори само пред БНТ
Коледа онлайн - как се празнува с лаптоп, вместо на маса
Коледа онлайн - как се празнува с лаптоп, вместо на маса