НОВИНИ

Щети за над 200 000 лв. след пожара в борсата на Кърналово

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 09.02.2022
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

За трети пореден път избухна пожар на частната зеленчукова борса в петричкото село Кърналово. При пожарът от снощи няма пострадали при хора, но материалните щети са за стотици хиляди левове.

Огънят е тръгнал от едно от средните халета и бързо е обхванал площ от около 600 квадрата. Стоката в халетата е напълно унищожена.

Огромни щети след пожара на борсата в Кърналово (Снимки)

Собственикът на борсата отказ коментар за инцидента с мотив, че не знае подробности около станалото. Точната причина за възникване на пожара предстои да бъде установена от разследващите органи. Версията за умишлен палеж от конкуренти в бизнеса не е изключена.

Подробности вижте в прякото включване на Владислава Миланова.

Около 20 часа вчера, след редица прекъсвания на електричеството в едно от халетата на частната борса възниква пожар, който за минути обхваща и съседните 6 клетки.

"Пламък отвсякъде, огромен пламък... Звъннах веднага свързах се дойдоха хората... Тук говорихме за много стока, пари... Човека вчера разтоваря толкова много, не е нормално, как стават тия палежи, умишлено ли са не знам", коментира Наско, който работи на борсата и е станал свидетел на пожара.

"Първият път се запали тая ивица, вторият път там тези складове, не знам от какво се запали, просто не знам как става така да се запали - за трети път да се запали борсата. Не знам дали е умишлено или от електричеството, първия път не се разбра, втория път пак", добавя друг очевидец - Живко.

Един от най-пострадалите търговци на плодове и зеленчуци е Григор Илиев, който търпи загуби и при предишните пожари. Той е решен да търси правата си в съда.

"Щетите по моя преценка са поне за 200 000. Отделно да изгори допълнително колички, плодове - това ще се разследва с органите оттук натам….Не е изправно в тая борса нищо, навсякъде висят кабели", ядосва се Григор Илиев.

Екипи на пожарната в Петрич и Сандански се бориха с огнената стихия в продължение на часове късно вечерта.

"Конструкцията изцяло е горима, а и вследствие на силния вятър се е разпространил много бързо и обхвана цялата сграда. Около 500 - 600 кв. метра като последното го спасихме. За съжаление продукцията е изцяло унищожена", казва главен инспектор Стоян Тилев, началник на пожарната в Петрич.

За един от предишните пожари на зеленчуковата борса бяха задържани двама мъже по обвинение, че са предизвикали огъня, заради неправилно боравене с оксижен. По-късно те бяха освободени.

Репортаж: Владислава Миланова/Иван Терзиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефовете на родното таекуондо и диамантените момичета прославят България в ОАЕ
Шефовете на родното таекуондо и диамантените момичета прославят България в ОАЕ
Хванаха над 2000 л нелегален дизел в Русе
Хванаха над 2000 л нелегален дизел в Русе