НОВИНИ

Симона Дянкова: Най-много ще ми липсва моят отбор

Симона Дянкова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 28.10.2021
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова сподели своите емоции чрез съобщение в социалните мрежи.

Тя коментира отказа на отбора да участва на Световното първенство в Япония заради тежка контузия на Лаура Траатс.

Златните момичета се завърнаха от Япония: Няма място за отчаяние

За ансамбъла шампионатът на планетата трябваше да е последното състезание в кариерите на момичетата. Тимът обаче ще бъде изправен подобаващо от родната публика на бенефис през декември.

Ето какво написа Симона Дянкова в социалната мрежа Инстаграм:

Нашата състезателна кариера завърши! Тук, в Япония, в държавата, в която сбъднахме най-голяма си мечта! Щастливи сме!

Да, бяхме готови за още една битка, подготвени сме и искахме да завършим подобаващо, но така е трябвало да стане. Нашият финал си остава спечелването на така бленувания Златен Олимпийски медал!

Не знам, колко дълго светът ще помни “Най-Великото шоу”, “Спартак” или “Легендата за нос Калиакра” и няма значение. За мен е важно, че всички тези емоции ще ги помня вечно, ще са винаги с мен и ще ми напомнят, че когато човек наистина иска нещо, не се отказва, упорито и търпеливо следва мечтата си, независимо от всичко и всеки, НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!

Дойде време да затворя тази страница от живота си, затварям я с удовлетвореност, огромна усмивка и лека тъга.

Ще ми липсва килима! Ще ми липсва публиката, ще ми липсват състезанията, но най-много от всичко, ще ми липсва моя отбор! Трудно е като се сетя, че вече няма да имам четири момичета, които да са навсякъде с мен, с които да си пазим гърбовете, с които да говорим на един език, които да ми се връзват на акъла за всяка щуротия ! Мили мои, благодаря ви, че ме избрахте, че ми вярвахте, че ме следвахте! Ще ви избирам пак и пак, колкото пъти ми се отдаде възможност! Бяхме достатъчно луди да пожелаем силно нещо и много отдадени, за да го постигнем! Доказахме на целия свят, че е възможно!

Ще ми липсва мрънкането на Мадлен, нощите със Стефи, нослето на Ерчето, разговорите ни всяка сутрин с Лаури! Вярвам, че магията между нас няма да изчезне, дори и да не сме всеки ден заедно!

Имах възможността да съм част от нещо голямо, да изпитам емоции, които няма къде другаде да изпитам, да се запозная с уникални хора от цял свят! За мен беше удоволствие да се състезаваме заедно ! Пожелавам успех на всички отбори и индивидуални състезателки! В спорта, човещината е от голямо значение! Помнете, че първото място не е резервирано, борете се за него, правете го с чест и достойнство! МЕЧТАЙТЕ, РАБОТЕТЕ, ВЯРВАЙТЕ!

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Simona (@simonadyankova)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона назначи временен наставник
Барселона назначи временен наставник
Протестиращи срещу зеления сертификат блокираха Орлов мост
Протестиращи срещу зеления сертификат блокираха Орлов мост