НОВИНИ

Симона Дянкова ще проведе мастър клас в Академията на Бианка Панова в Сингапур

симона дянкова проведе мастър клас академията бианка панова сингапур
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:10, 03.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на българския ансамбъл по художествена гимнастика, който триумфира с олимпийската титла на Игрите в Токио 2020 Симона Дянкова ще проведе мастър клас в Академията на Бианка Панова в Сингапур, обявиха от БФХГ.

Събитието ще се проведе на 23 декември и ще бъде част от предстоящия турнир "Бианка Панова Интернешънъл къп 2023".

"Заниманието ще бъде фокусирано върху Правилника за 2025 година, който е решаващ фактор, когато става въпрос за състезание и представяне. След успеха в Токио 2020 Симона Дянкова прекара години в усъвършенстване на знанията си и е развълнувана да сподели всичко, което е научила, с всички, които желаят", информират домакините на събитието.

На 8 август 2021 година Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха със златни букви имената си в историята на българската художествена гимнастика, след като спечелиха титлата в многобоя при ансамблите на олимпийските игри в Токио и донесоха първо злато за страната в историята от най-големия спортен форум. Оттогава те обикалят по целия свят, за да правят мастър класове и да предават опита си на следващите поколения.

Бианка Панова е бивша състезателка и част от плеядата "Златни момичета" на българската художествена гимнастика. Тя е абсолютна световна и европейска шампионка. Вписана е в Книгата на рекордите на Гинес за най-голям брой максимални оценки, получени на състезание по художествена гимнастика по време на световното първенство във Варна през 1987 година - за осем изиграни съчетания получава осем максимални оценки "10", спечелвайки всички пет златни медала - в многобоя, на лента, на бухалки, на въже и на обръч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2168 сигнала за изборни нарушения са получени до 3 ноември в МВР
2168 сигнала за изборни нарушения са получени до 3 ноември в МВР
Александър Донски е на полуфинал на сингъл и финал на двойки в Тунис
Александър Донски е на полуфинал на сингъл и финал на двойки в Тунис