НОВИНИ

Скалони: Трябва да запазим място на Меси за Мондиал 2026

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:42, 19.12.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
скалони запазим меси мондиал 2026
Слушай новината

Щастливият селекционер на Аржентина Лионел Скалони обяви, че от "Албисалесте" ще запазят фланелката с №10 и за Мондиала след четири години в САЩ, Канада и Мексико в случай, че звездата и капитан на тима Лионел Меси реши да участва и на това световно първенство.

Коментарът на Скалони е любопитен на фона на това, че самият Меси преди няколко дни заяви, че финалът в Катар ще бъде последния му двубой на световно първенство, но изглежда триумфа в Катар кара треньора да вярва, че може отново да видим капитанът на аржентинците и след четири години.

Аржентинският наставник разкри още и какво му е споделили лично Лео Меси след триумфа на Копа Америка през миналата година, който донесе на родения в Росарио футболист първи трофей с националния отбор.

"Първо, трябва да запазим място на Лео за Мондиал 2026. Ще продължим да пазим екипа с номер 10 готов за следващото първенство Ако иска да продължи да играе, той ще бъде с нас. Мисля, че той има право да реши дали да продължи да играе за Аржентина или не. Спечелил си е правото да прави каквото реши с кариерата си. Страхотно удоволствие е да съм негов треньор, както и на останалите момчета също. Това, което предава на съотборниците си е нещо несравнимо, нещо, което не съм виждал преди. Играч, човек, който дава толкова много за съотборниците си. Когато победихме Бразилия на финала на Копа Америка, разговарят с Лео Меси и казах, че имаме голяма задача пред нас, а хората в родината ни започват да вярват в шансовете ни за Мондиала, да се надяват. Той отвърна, че трябва да продължим и нищо друго няма значение. Това ми даде страхотен емоционален тласък. Осъзнах, че сме на границата да постигнем нещо голямо", заяви Скалони.

Младият специалист разкри и колко много всъщност е липсвал при вчерашните празненства за световната титла легендарният Диего Армандо Марадона.

"Чак сега осъзнавам, че Марадона не е вече сред нас и това ме прави още по-горд от това, което постигнахме. Ако той беше тук, щеше да бъде първият фен, който слиза на терена, за да празнува с нас. Надявам се, че се е насладил на постигнатото", сподели Лионел Скалони.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без ток и заплати: Протест на медици от Белодробната болница във Варна
Без ток и заплати: Протест на медици от Белодробната болница във Варна
Леко земетресение е регистрирано край Симитли
Леко земетресение е регистрирано край Симитли