НОВИНИ

Скандал в родния баскетбол с обвинения за манипулиране на мачове

д-р Георги Ганчев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 21.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Баскетбол
Слушай новината

Скандално самопризнание в баскетболния отбор на Черно море Тича. Президентът на клуба д-р Георги Ганчев съобщи, че част от играчите са участвали в манипулиране на мачове на тима.

За БНТ президентът на федерацията Георги Глушков заяви, че е разочарован от подобни деяния.

Съмненията за съучастничеството в уреждане на срещи кара Управителния съвет на "моряците" да посегне към употребата на полиграф за установяване на истината.

„Четирима играчи не се явиха, това са двете момчета, които взехме от Правец, треньорът Галин Стоянов и Пламен Алексиев, като единия от играчите категорично призна, че е участвал в уредени мачове. Тези, които се явиха на полиграфа, двама признаха за участие в подобни мачове“, заяви президентът на Черно море Тича, който говори пред журналисти във Варна.

Подобни твърдения и евентуално манипулиране на мачове не кореспондира с кампаниите и програмите, с които баскетболната ни федерация участва, заяви президентът на БФБ Георги Глушков.

Самите играчи са информирани какво ги очаква при подобни користни постъпки, добави Глушков.

„През последната година сме направили една кампания, информативна, много сериозна, какво ги очаква ако бъде доказано участие в манипулиране на мачове. Преди 2 или 3 седмици, Интерпол, заедно с Международния олимпийски комитет, направиха семинар. Нашата федерация участва. Има компетентни органи, които ще установят за какво става дума“, заяви Георги Глушков за БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разделят на две Сектор Г за мача ЦСКА 1948 - ЦСКА
Разделят на две Сектор Г за мача ЦСКА 1948 - ЦСКА
Левски Лукойл вече е с убедителна преднина за титлата
Левски Лукойл вече е с убедителна преднина за титлата