НОВИНИ

Валежите спират навсякъде, очаква ни слънчево време

bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 21.05.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за по-ниски от обичайните за сезона максимални температури и днес, които за пореден ден на много места останаха под 20 градуса. В столицата термометърът отчете 17°, а най-хладно бе в Ахтопол - 15°. В същото време сняг валя на Мусала, където максималната температура беше минус 3°.

Все още има места в източната част на страната, където превалява дъжд, но в близките часове валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. През нощта ще бъде ясно и почти тихо и на места, главно в затворените котловини в Югозападна България, ще има условия и за слани. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Утре времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър и максималните температури съществено ще се повишат, в сравнение с днес, и ще бъдат между 23 и 28 градуса.

И по Черноморието утре ще е предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е от 14° по северното крайбрежие до 17° по южното. Вълнението на морето ще бъде слабо, вятърът - умерен, от югоизток.

И в планините ще преобладава слънчево време, и там също ще се затопли. Максималните температури по върховете ще бъдат между 5° и 7°, а в курортите ще са от между 16° и 23° градуса, на Алеко - около 10°. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Валежи и гръмотевици ще има на много места в Западна и Централна Европа, по-значителни в северните райони на Франция, в Германия, както и в западните части на Полша и Чехия. Слънчево ще бъде на Пиренеите, както и в по-голямата част от Балканите, където температурите ще се повишат.

У нас затоплянето ще продължи и през следващите дни, в много райони от страната ще бъде горещо, с температури над 30 градуса. До сряда, когато отново ще има валежи и гръмотевици, ще бъде и слънчево, с повече облаци в планинските райони, но с малка вероятност за превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски Лукойл вече е с убедителна преднина за титлата
Левски Лукойл вече е с убедителна преднина за титлата
Меси пропуска последния мач на Барса за сезона
Меси пропуска последния мач на Барса за сезона