НОВИНИ

Слънце, дъжд или сняг през уикенда - вижте прогнозата

Очаква се затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
14:06, 07.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за проливни валежи в Източна България. От измерените в станциите количества най-голямо е това на нос Калиакра почти 40 литра на кв. метър, в Шабла 33.

Ще продължи да вали и в следобедните часове, в Северна България и високите западни полета сняг, в останалата част от страната все още дъжд. Максималните температури ще бъдат от 1° в Северна до 8° в Източна България, а вятърът ще създава усещане за по-студено от действителното време.

И през нощта валежите ще продължат, но вече ще бъдат по-слаби и на по-малко места. С продължаващото застудяване дъждът и в западната част от Горнотракийската низина и в югозападните райони ще премине в сняг, а утре дъжд и сняг ще превалява и в Източна България.

През деня валежите навсякъде ще спрат, най-късно в югоизточните райони, а след обяд в западната половина на страната ще има и слънчеви часове. Максималните температури ще бъдат между 1° и 7°, в комбинация с умерен, в Източна България и по Черноморието временно силен северозападен вятър. На морския бряг ще има валежи от дъжд и сняг, които до вечерта почти навсякъде ще спрат.

И в планините снеговалежите от запад ще отслабват и спират, най-късно в масивите от Източна България. Ще бъде ветровито, с умерен североизточен, по най-високите части, където температурите ще паднат до минус 7° - минус 8°, временно силен източен вятър.

През почивните дни вероятността за валежи е малка, облачността ще намалява, по-съществено в неделя, когато и минималните температури слабо ще се понижат, но максималните ще тръгнат нагоре и в началото на новата седмица се очаква чувствително затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръгват проверки за нерегламентирани превози
Тръгват проверки за нерегламентирани превози
Крачка назад: Разрешението за внос на руски петрол ще отпадне от 1 март, а от 1 януари отпадат квотите за износ
Крачка назад: Разрешението за внос на руски петрол ще отпадне от 1 март, а от 1 януари отпадат квотите за износ