НОВИНИ

Слънчев вторник с превалявания в планинските райони

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 07.05.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 8°. Дневните температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София 24 - 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

През следващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, ще има и условия за градушки. На места в Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източните райони ще е умерен до силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места. В четвъртък дневните температури ще се понижат значително и максималните навсякъде ще са под 20°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 11 жертви при израелски удари срещу Рафа в Ивицата Газа
Най-малко 11 жертви при израелски удари срещу Рафа в Ивицата Газа
За пети пореден път Путин ще положи клетва като президент на Русия
За пети пореден път Путин ще положи клетва като президент на Русия