НОВИНИ

Слънчево до края на деня, кога ни очакват валежи и нова порция захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 11.11.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за още по-студено време тази сутрин. Под нулата паднаха температурите в много райони от страната. Най-студено беше в Добрич и Казанлък – минус 4°, в Кнежа – минус 3°. В София, след 2° вчера, днес минималната температура е минус 2°.

В следобедните часове ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, мъглите почти навсякъде ще се разсеят и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево с максимални температури между 8° и 12°, в крайните югозападни райони – от 13° до 15°.

Утре денят на много места в страната отново ще започне с намалена видимост. Минималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат между минус 2° и 3°, на морския бряг – от 3° до 8°, максималните слабо ще се повишат и ще бъдат между 10° и 16°, в София – около 13°. Ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток.

Чудесни условия и за разходка, и за туризъм в планините утре. Ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен, от юг-югоизток. Температурите слабо ще се повишат, в сравнение с днес, и в курортите ще бъдат между 11 и 15 градуса.

Северните части на Европа остават под влиянието на обширен циклон и времето там ще е облачно, студено и с валежи - предимно от сняг. С валежи, но от дъжд, ще е за пореден ден по Западното Средиземноморие и в Италия.

Над останалата част от континента ще е предимно слънчево, включително и почти навсякъде на Балканите. По-значителна облачност, но без валежи, ще има над западните райони от полуострова.

У нас през почивните дни температурите ще останат без промяна. В часовете преди обяд в много райони ще има мъгли, на места трайни, но в по-голямата част от страната, особено в планинските райони и в планините, ще бъде слънчево. В началото на новата седмица се очакват валежи и нова порция захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха оранжерия за канабис в бивш военен завод край Лом
Разкриха оранжерия за канабис в бивш военен завод край Лом
Премиерът Янев връчи годишната държавна награда "Св. Паисий Хилендарски"
Премиерът Янев връчи годишната държавна награда "Св. Паисий Хилендарски"