НОВИНИ

Слънчево до края на деня, температурите ще достигнат 18 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 14.03.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове времето ще е предимно слънчево, с температури между 13 и 18 градуса. Ще духа слаб до умерен, в Източна България - временно силен южен вятър. От запад облачността ще започне да се увеличава и за разлика от днес, утре ще е по-често облачно, с валежи от дъжд, значителни в Западна и в Централна Северна България.

Възможно е и да прегърми. В областите с жълт код се очакват между 20 и 25 литра на квадратен метър.

Температурите през деня ще бъдат между 12 и 17 градуса, в Северозападна България и високите полета на Западна малко по-ниски.

Рано сутринта температурите също ще са положителни - между 3° и 8°. С умерен до силен северозападен вятър обаче ще нахлува студен въздух и вечерта във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Валежи от сняг утре и в планините, като след обяд и през нощта срещу вторник ще са интензивни. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили.

Дъжд ще вали утре в централните части на Европа, а в северните, както и в района на Алпите и Южна Германия - сняг. Средиземноморски циклон ще определя динамичното време с валежи в близките дни не само у нас, но и в останалата част от Балканите.

Във вторник в котловините и в Предбалкана ще продължи да превалява сняг, в останалите райони - дъжд. В сряда и четвъртък валежите ще са на по-малко места, а в Южна България ще има повече слънчеви часове. В сряда ще остане и ветровито, но в четвъртък вятърът постепенно ще отслабне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненци срещу изсичането на гора в местността Коджа тепе
Варненци срещу изсичането на гора в местността Коджа тепе
Рилски спортист разби Балкан и стана първият финалист за Купата
Рилски спортист разби Балкан и стана първият финалист за Купата