НОВИНИ

Слънчево и топло и днес, и утре, от неделя рязка промяна на времето

Снимка: илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 27.09.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Отново слънчево и топло време ни очаква днес, с максимални температури между 28° и 33°, в София – около 29°. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо, Минималните температури ще са между 11° и 18°, в София - 12°.

Утре денят на места около водните басейни ще започне с ниска облачност или мъгли, които обаче бързо ще се разсеят и над цялата страна ще се установи слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 30°. Вятърът ще се задържи слаб, в източните райони - до умерен от югоизток.

И по Черноморието през деня ще бъде слънчево. Максималните температури там ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още един ден с чудесно време и в планините, подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите в планинските ни курорти ще са от 19 градуса на Алеко до 26 в Банско. В Боровец и Пампорово - около 23-24 градуса.

Предимно облачно, с валежи от дъжд, на много места значителни по количество и придружени от гръмотевици ще е времето в северозападните райони от Балканите. В останалата част от полуострова ще бъде слънчево и по-топло от обичайното.

И у нас в неделя се очакват валежи, първо в Западна България, като на места количествата ще са значителни. Вятърът от северозапад ще се усили, температурите ще се понижат и максималните ще са от 16-18° в западните райони до 28-30° в Горнотракийската низина. В понеделник над източната половина от страната ще бъде облачно, ветровито и дъждовно, докато над западната валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, но температурите ще са с около 10°-15° по-ниски в сравнение с предишните дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жената, заплашвала Дара Екимова и Ясмин Кирилова, ще бъде изпратена за принудително лечение
Жената, заплашвала Дара Екимова и Ясмин Кирилова, ще бъде изпратена за принудително лечение