НОВИНИ

Слънчево ще бъде времето утре

bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 21.02.2021
7836
Чете се за: 02:00 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдават се прогнозите за затопляне в страната. Температурите в Северна България тази сутрин бяха около и малко под нулата, докато по морския бряг и в Южна България бяха положителни.

След по-мъгливото и облачно утро в близките часове предстои облачността да се разкъсва и намалява и слънцето ще се покаже. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°.

Утре сутринта отново по поречието на Дунав и в Източна България ще има мъгла. Температурите ще са между минус 2° и 3°.

След обяд мъглите ще се разсеят и времето ще е предимно слънчево и малко по-топло от днес, с максимални температури предимно между 9° и 13°.

Затоплянето продължава и в планините - температури по върховете утре около нулата. По открити части ще духа умерен северен вятър. Остава опасността от лавини извън ски зоните в курортите. Сутринта в по-ниските части ще има мъгла, но видимостта бързо ще подобри, и облачността ще намалее до слънчево.

От югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите на Балканите ще се повишат. Времето ще е слънчево, за разлика от останалата част от Източна Европа, където ще е облачно и с превалявания от дъжд и сняг. Обилни валежи от дъжд се очакват утре в североизточната част от Пиренеите, във Франция и Западното Средиземноморие. Предимно слънчево ще бъде в Централна Европа.

У нас през следващата седмица ще бъде топло за втората половина на февруари, особено в планините. Ще има и много слънце, с изключение на сряда, когато ще е по-облачно и на изолирани места ще преръми. През повечето дни в равнинната част от страната сутрин ще е мъгливо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как COVID-19 преобърна живота ни - истински истории
Как COVID-19 преобърна живота ни - истински истории
Златни бухалки за Боряна Калейн в Москва
Златни бухалки за Боряна Калейн в Москва