НОВИНИ

Слънчево, ветровито и по-хладно време в сряда

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 16.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен. Минималните температури ще бъдат между 5° и 12°, в София - около 8°, а дневните температури в повечето места ще се понижат и максималните ще бъдат от 15 - 16° в Североизточна България до 21 - 23° в Горнотракийската низина и крайните югозападни райони, в София - около 19°.

Преди обяд над Черноморието облачността ще бъде значителна, но след обяд ще започне да се разкъсва и намалява, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 20 - 21°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина. Ще духа умерен, по високите части - до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

През следващите дни понижението на температурите ще продължи и средноденонощните ще станат малко по-ниски от обичайните. Минималните от петък нататък в повечето райони ще са между 0° и 5° и в местата защитени от вятър ще има условия за образуване на слана, а максималните ще са предимно между 11° и 16°.

Вероятността за валежи е малка, възможни са само изолирани краткотрайни и незначителни превалявания, главно в крайните източни райони през почивните дни. Ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността, висока и средна, над Югозападна България. Сутринта на места в източните райони ще има мъгла или ниска облачност и намалена видимост.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път лидерите на ЕС се срещат със Съвета за сътрудничество в Персийския залив
За първи път лидерите на ЕС се срещат със Съвета за сътрудничество в Персийския залив
Битката за депутатско кресло: 4858 влизат в надпреварата за народни представители в 51-вото НС
Битката за депутатско кресло: 4858 влизат в надпреварата за народни представители в 51-вото НС